Sunday, March 29, 2009

penamaan calon pilihan raya Bukit Gantang di Taiping

jep/kamil...please check? roy...terpulang. :)

nikon photographer di kawal ketat oleh FRU



battle of the hills....

semasa proses penamaan calon berlangsung di Wisma Perbandaran Taiping

9 comments:

Kamil L said...

fuh..cantik kamera.. itu D3X ke? D# ke? D700? D300> D200? D90? D80? or D60?
Brapa abg jamal beli? bleh bg kat saya tak harga, sb nak compare ngan harga kat sini.. kalo segan nak tulis kat sini, antar kat facebook saya... Rasa berminat plak dengan DSLR... Kalo kat sini murah, leh tgk2 pas nie apa yg ada :)

jamaljafri said...

yang ni d80 harga dlm rm3000 lebih kurang. boleh tengok harga kat online camera shop...shahinki (malaysia). selalu sale. lain2 kalau second hand dlm mudah.com dan freetradezone. banyak buy sell barang2 camera.

rugi kalau tak guna DSLR. hasil memang jauh beza. tengok dlm blog ni bila guna dslr. haha.

kalau d90 dah ada video.
nikon gambar memang best.

Jep said...

peh! promote lak kamera dia. sbnrnye bkn nk highlight perang bukit ni. hahahha.

tp gmbr dlm x cukup uhm la... hahhaha. x mcm guna dslr pung. hhahaha. anyway, mmg jeles aaa pakai D80. adeh... x mampu den.

jamaljafri said...

ape yg penting......boleh fokus jauh22......haha. aweks......cam dkat je.:))

jamaljafri said...

oppsss....hehe. takbir.

Kamil L said...

jep-hehe..aku pun mempunyai pandangan yg sama ngan ko..hehe..takpe,msh baru lg, pas nie, mesti jd pro :p
nak survey utk olympus E3 lah, kalo tak pun E520 atau E620... nak compare harga kat mesia n sini...dah tgk td, Malysia jauh murah lah...lam RM1000 lebih murah..huhu

jamaljafri said...

ingat kat luarq murah lg, rupa2 nya kat mlaysia harga lg ok. apa2 pun sebelum beli tengok review cukup2. jgn singlap beli.

Kamil L said...

nie beli kamera utk ambik gambar awek je ke?huhu... nak tambah satu lagi ke? :p

azham said...

salam,
tersinggah sini lps jengok2 blog kamil. Bro Jamal ingat lg kot aku nh agaknya, klu tak ingat nama tgk muka bole cam kot.
Klu tak ingat gak, aku mulakan semula...salam perkenalan :)

sorry reply kat post lama, interested nk reply psl citer hal kamera..:)

aku pn nikonian gak...
syokk...