Tuesday, October 14, 2008

pembuka botol

gambar dekat pembuka botol lama. FRASER&NEAVE (F&N).

pisau lipat kecil yang jika diperhatikan biasanya digunakan oleh tukang2 jam di kedai2 jam lama.
pelbagai bentuk pembuka botol yang telah berada dalam senarai koleksijamal

pembuka botol pelbagai bentuk. sedia untuk bertukar-tukar koleksi. sukar ditemui di kedai-kedai sekarang.

4 comments:

kamil said...

aik..abg jamal nie suka simpan benda pelik2.... Bom tinggalan jepun ada simpan tak ? :P manalah tau kan, dari portugis ke british, semua koleksi ada :p

Anonymous said...

oit mil. silap2 ada. dia xnk tunjuk kat sini je takut2 SB baca blog dia ni. can opener baru xnak ka? saya ada hard rock cafe NY punye ni.. hahah.

rimanilzah said...

hebat

M Helmi Norman said...

ooo...dasat2 en jamal nya brg2 nie...leh buat museum nie...ke dah ada dah...balik malaysia nanti leh lawat museum en jamal :)